Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Mozek nevykazuje známky života

Dobrý den, potřebovala bych pomoct. Mám kamaráda, který asi 6 let bere pervitin (nepíchá si ho - kouří a šňupá, alespoň se domnívám). Poslední dobou začal mít halucinace, myslel si, že ho někdo sleduje nebo vydírá, ale není to pravda. Minulý týden omdlel, alespoň si to všichni mysleli. Ale po příjezdu do nemocnice zjistili, že je v kómatu a jeho mozek nevykazuje známky života. Co přesně to znamená? Probere člověk někdy z kómatu? A jestli ano, bude postižený? Nevím jestli je to z drog, ani nevím jestli nebral něco horšího. Prosím o odepsání, mám o něj strach. Děkuji.

Odpovědi na otázku

Prognoza pacienta v komatu je velmi nejistá. A to ať už se jedná o jak samotný stav vědomí, tak i následné funkce mozku. Pokud však byla provedena angiografie a na jejím základě konstatována mozková smrt (nulový přítok krve do mozku), pak se opravdu bohužel nedá nic dělat.